Eğitim Sitesi

Nimf Nedir? Nimf Hakkında Kısaca Bilgi

Nimf Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Nimf:

1. Pupa evresi geçirmeden erginleşen ve genellikle ergine benzeyen böcek.

2. Başkalaşım gösteren böceklerde, dış görünüşü ergine benzeyen, fakat eşey organları ve kanatları tam olarak gelişmemiş evre.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Nimf:

Pupa dönemi geçirmeden, ergin hale gelen böceklerlerin olgunlaşmamış formlarıdır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Lateks: Bazı bitki hücrelerinde bulunan ve dokular arasında özel kanallarla taşınan sütsü akışkan.

    Algler: Gelişme sırasında embriyo teşkil etmeyen ve iletim dokusundan yoksun olan ve klorofil içeren büyük bitki gruplarından biridir.

    Holozoik Beslenme: Besinin katı parçacıklar halinde alınıp sindirilmesidir. Bu nedenle gelişmiş sindirim sistemine sahiptirler. Bu şekilde beslenen canlılar başka canlıları sürekli aramak, bulmak, yakalamak, parçalamak zorundadır bu yüzden sinir, kas sistemleri, çene ve diş yapıları gelişmiştir. Holozoik canlılar besinin çeşidine göre üç gruba ayrılırlar.Bunlar; - Herbivor(Otçul): Bitkisel besinlerle beslenirler. Selülozu içeren besinlerle beslendikleri ve selülozun sindirim hayvanlar tarafından yapılamadığı için bağırsakları çok uzundur. Selülozu sindiren enzimleri bulunmadığı için sindirim sistemlerinde selülozu sindiren tek hücreliler yaşar. Öğütücü dişleri çok gelişmiştir. Örnek: Keçi, inek, tavşan - Karnivor(Etçil): Hayvansal besinlerle beslenirler. Bağırsakları diğerlerinden daha kısadır. Parçalayıcı dişleri gelişmiştir. Örnek: Aslan, kurt, köpek - Omnivor(Otçul-etçil): Hem hayvansal hem bitkisel besinlerle beslenirler. Örnek: İnsan, ayı, fare

    Daldırma Yöntemiyle Üreme: Bazı bitkilerin yan dallarının uçları bitkiden ayrılmadan toprakla örtülüp gelişmeye bırakılabilir. Toprak altında kalan dallardan yeni kökler meydana gelir ve gelişir. Gelişimi yeter düzeye ulaştığında kesilerek ana bitkiden ayrılır. Bu şekilde üremeye daldırma yöntemi denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü