Eğitim Sitesi

Nevrotik Bozukluklar (Nevrozlar) Nedir? Nevrotik Bozukluklar (Nevrozlar) Hakkında Kısaca Bilgi

Nevrotik Bozukluklar (Nevrozlar) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Nevrotik Bozukluklar (Nevrozlar):

Kişiliğin ve uyumun tümünü etkilemeyen, genellikle bunalım ve beden işlevleri üzerine yakınmalarla kendini belli eden ruhsal kaynaklı hastalıklardır.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Septisizm (Kuşkuculuk, Şüphecilik): Kuşkucu Pyrhon (Piron), verilen her yargının çelişiği için de güçlü nedenler olduğunu söyleyerek, hiçbir konuda kesin yargıya varılamayacağını ileri sürer. Duyumcu (Sensüalist) kuşkuculardan Sextus Empricus'a göre doğru bilgi olanaksızdır. Çünkü; aynı şeyler farklı insanlarda farklı etkiler yapar. Her insan duyu bakımından farklı yaratılmıştır. Algılar, içinde bulunduğumuz duruma göre değişir.

    Eleştirici görüş (kritisizm): Kant sistemine verilen ad (Bunun nedeni, Kant'ın bilginin ne olduğunu sorması, sınırlarını çizmesi, elemanlarını çözümlemesi, kısaca bilgiyi eleştirmesidir.).

    Antimoral: Ahlak karşıtı.

    Ataerkil: Toplumsal yönetim gücünün erkeğin elinde toplandığı durum. Tüm toplumsal kurum ve kuruluşlarda (aile, devlet, kamu kurumları ve iktisadi işletmeler...) karar verme ve yönetme gücünde erkek egemenliği vardır. Ayrıca bu egemenlik erkek evlat üzerinden devredilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü