Eğitim Sitesi

Net Turizm Geliri Nedir? Net Turizm Geliri Hakkında Kısaca Bilgi

Net Turizm Geliri Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Net Turizm Geliri:

Belli bir yörede, turistlerin toplam harcamalarından, doğrudan ve dolaylı kaçaklar çıktıktan sonra kalan miktar.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Kat Hizmetleri Bölümünün Fonksiyonları: Kat hizmetlerinin fonksiyonlarını, bir konaklama tesisinde odalar bölümünün temizliğinin, temizliğin sürekliliğinin, sağlık kurallarına uygunluğunun konukların kendi evlerindeki rahatlığını ve güvenliğini gerçekleştirecek şekilde sessizlikte yürütülmesi olarak tanımlanabilir.

    Aile Tatil Evi: Bir aileye yardım örgütünün verdiği hizmet ile, deniz kıyısında kırda ya da dağda, tatil boyunca bir araya gelmiş aileleri, yararlı koşullar altında barındıracak biçimde düzenlenmiş mülkiyet.

    Katma Değer Vergisi Ertelemesi: Yatırım mallarının ithalinde ödenmesi gereken KDV'nin indirilmesinin mümkün olduğu tarihe kadar ertelenmesine olanak veren bir teşvik tedbiridir. Gümrük ödemeden yapılan yatırım mallarının ithalinde teşvik belgesi yoksa malın gümrükten çekilmesi sırasında KDV ödenmesi gerekmektedir. Teşvik belgesi varsa ithal sırasında KDV ödenmemekte, Gümrük İdaresine ödenecek vergi tutarı kadar teminat gösterilmekte ve teminat karşılığında ödenecek KDV ertelenmektedir. Erteleme, yatırımcının Türkiye'de yaptığı yatırım harcamalar için vergi dairesine ödediği KDV'lerin ertelenen KDV tutarına ulaşmasına kadar sürmektedir. Vergi dairesine ödenen KDV tutarı ithalat sırasında ertelenen KDV tutarına ulaştığında, vergi dairesinden bu durum belgelendirilmekte ve alınan belge ile gümrük idaresine başvurularak teminat geri alınmaktadır.

    Karşılıksız Turizm Talebi: Karşılayacak uygun bir ürün bulunmayan turizm talebi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü