Eğitim Sitesi

Net Bugünkü Değer (Present Value) Nedir? Net Bugünkü Değer (Present Value) Hakkında Kısaca Bilgi

Net Bugünkü Değer (Present Value) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Net Bugünkü Değer (Present Value):

Bir yatırımın yatırım dönemi boyunca sağladığı getirinin piyasa faizi veya kendi faizi ile iskonto edilmesi, bugüne indirgenmesi sonucu ulaşılan değerdir.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Birikmiş Faiz: Bir yatırımın, yatırım dönemi içinde, ödeme tarihine kadar üzerinde biriken faizdir. Örneğin, 6 ayda (182 gün) bir dönemsel %4 kupon ödemeli, 100 TL'den ihraç edilen bir devlet tahvilini satın almak için (piyasa faizinin değişmediği varsayımı altında) 3 ay sonra (91 gün) ödenmesi gereken fiyat 102 TL'dir. (Accrued Interest)

    Vadesiz Mevduat: İstenildiği zaman kısmen veya tamamen geri alınmak üzere bankalara yatırılan mevduat.

    Muhatap: 1- Poliçe, çek veya benzeri bir senedi kabul ile veya ödemekle yükümlü gerçek veya tüzel kişi. 2- Teminat mektubunun yazıldığı kişi veya kurum.

    Uluslararası İslami Likidite Yönetimi Kuruluşu: Faizsiz esasa dayalı kısa vadeli ve yüksek kredi notuna sahip likit varlık ihtiyacının karşılanması amacıyla kısa vadeli finansal araç ihraç ederek İslami finansal hizmetler sunan kuruluşlar arasındaki uluslararası likidite yönetimini en az maliyetle ve İslami esaslara uygun şekilde kolaylaştırmak üzere 2011 yılı başında faaliyetine başlayan uluslararası kuruluştur (International Islamic Liquidity Management Corporation - IILM)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü