Eğitim Sitesi

Neoplazi Nedir? Neoplazi Hakkında Kısaca Bilgi

Neoplazi Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Neoplazi:

Patalojik anlamda yeni doku oluşumu.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Osteomalasia: Özellikle kadınlarda görülen, kemiklerin yumuşaması ve kolay kırılabilir hâle gelmesiyle tanımlanan D vitamini ve kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan hastalık.

    Antisosyal Kişilik Bozukluğu: Çocukluk döneminden başlayarak yetişkinlikte devam eden, başkalarının haklarına sürekli olarak saygısızlık etme, saldırıda bulunma, toplumsal yasalara ters düşme, suç sayılan davranışlar gösterme ile beliren kişilik bozukluğu.

    Lenfosit: Bağışıklık sistemini yürüten akyuvarlar. Lenfositler B ve T lenfositler ve NK hücreleri olmak üzere üçe ayrılır. Plazma hücreleri B lenfositlerden türer.

    Hamam: Orta Doğu kültürlerine ait geleneksel bir yıkanma ve temizlenme tesisidir. Kadın ve erkekler için ayrı hamamlar vardır. Hamam içinde küçük odalar bulunur. Hamam görevlileri ziyaretçiler ile bire bir ilgilenip kişilerin temizlenmelerinde yardımcı olurlar. Hamamlarda sabunla yıkanmak esastır. Hamam, vücuttaki toksinlerin atılmasında önemli bir rol oynar. Yalnız yıkanabilineceği gibi küçük gruplar halinde de yıkanılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü