Eğitim Sitesi

Neoklasizm Nedir? Neoklasizm Hakkında Kısaca Bilgi

Neoklasizm Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Neoklasizm:

Yeni Klasisizm

 

Edebiyat Terimi Olarak Neoklasizm:

20. yüzyıl başlarında Simgeciliğe bir tepki olarak doğan klasik beğeniyi, klasik söyleyişi canlandırmayı amaçlayan sanat ve edebiyat akımı.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Multiples: Çoğaltılmış nesneler; 20. yüzyılın ortalarına değin, yalnızca döküm heykellerle grafik sanatları ürünlerinde sınırlı olarak uygulanan Çoğaltma yöntemi. bu tarihten sonrada başka sanat ürünleri içinde kullanılmıştır.

    Kilise: Hıristiyanların ibadetleri için yaptıkları binalara verilen ad.

    Sanat Dünyası: Sanat kuramcısı Arthur Danto'nun 1964'te öne sürdüğü, daha sonraki yıllarda George Dickie tarafından geliştirilmiş; bir şeyin sanat eseri olarak kabul edilmesi için kendi içindeki özellikler dışında doğrudan bağlı olduğu düşünülen sosyal şebeke, ağ. Birçok diğer ortam gibi sanatın da üretimi ve algılanması sosyal, kültürel ve ekonomik bir ağ içerisinde gerçekleşir. Bu ağın anahtar düğümlerinde sanat üretimi, sanat sunumu, sanat değerlendirmesi ve sanat satışının yer aldığı söylenebilir. Çok farklı şekillerde ve farklı amaçlarla üretilebilen sanat bu ağ sayesinde aynı ekonomiyi paylaşır. Kurumsal sanat teorisine göre bu ağın dışında sanat varolamaz. Sanat dünyasının işlevi, moda sistemine benzer bir sistem içinde, sanat olan ve olmayan arasındaki ikililiği sürekli yenileyerek tekrardan tanımlamak olarak görülebilir.

    Kâgir: Taş, tuğla ve kerpiçten yapılmış her türlü yapı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü