Eğitim Sitesi

Naif Resim Nedir? Naif Resim Hakkında Kısaca Bilgi

Naif Resim Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Naif Resim:

Herhangi bir mesleki eğitim görmemiş ressamlarca üretilen ve çocuksu bir betimleme anlayışını yansıtan resim sanatı ürünleri. Naif resim perspektifin kuralların yadsıyışı ve çocuksu anlatımı dışında genel üslup özellikleri göstermez. Naif ressamlarca geliştirilen teknik ve üsluplar, hemen daima kişisel niteliktedir. Bunlarda çoğu kez büyük bir ayrıntı zenginliği gözlemlenir. Dış gerçekliği akademikleşmiş yanılsama teknikleriyle değil de, adeta "masum bir gözle" algılayıp betimlemeleri açısından sanatsal değer taşırlar. 19. yüzyılın ikinci yarısında beliren Naif Resim' in en tanınmış ustaları H. Rousseau ve G. Moses'dir. (Naive Painting)

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Fresko: 1. Kireç ve mermer tozu karışımı yaş sıva üzerine yapılan sulu boya resim. 2. Yaş duvar sıvası üzerine kireç suyunda eritilmiş madenî boyalarla resim yapma yöntemi.

    İhtilaf: Ayrılık, anlaşmazlık, aykırılık, uyuşmazlık.

    Motif: 1. Bezeme ve süslemede bütünü oluşturan parçalardan her birine verilen addır. Örneğin rumi motifi gibi. Motif karşılığı olarak Türkçe örge sözcüğü de kullanılmaktadır. 2. Süslemede süs teşkil eden ayrı ayrı biçimlere verilen ad. 3. Yan yana gelerek bir bezeme işini oluşturan ve kendi başlarına birer birlik olan ögelerden her biri. 4. Bir yapıtta yinelenen çizgi ve renklerin her birine verilen ad.

    Materyal: Yazılı, sözlü, görüntülü, kaydedilmiş her türlü belge. Gereç.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü