Eğitim Sitesi

Nadas Nedir? Nadas Hakkında Kısaca Bilgi

Nadas Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Nadas:

Ekilebilen toprağın 1-2 yıl boş bırakılarak işlenmesi yöntemi. Kuru,İlkel Tarım

 

Tarih Terimi Olarak Nadas:

Tarlayı zararlı otlardan temizlemek, verimini arttırmak amacıyla, sürüp dinlenmeye bırakmak.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Nadas:

Tarlayı sürerek dinlenmeye bırakma.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Nadas:

Ekim yapılan alanlarda toprağın gerektiğinde işlenerek belirli bir süre boş bırakılmasına verilen isimdir. Nadasa bırakmanın asıl amacı; yabancı otları kontrol altına almak, toprakta su biriktirmek ve organik artıkların ayrışmasını sağlamaktır.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Nadas:

Yarı kurak bölgelerde tarlanın sürülerek, suyunu biriktirmesi için bir yıl boş bırakılmasıdır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    İzobat: Eş derinlik eğrisi

    Aysberg: Kara buzullarının denizlere kadar sarkarak deniz içerisinde kopması ile oluşur. Kopan buzullar deniz içerisinde yüzmeye başlar. Yoğunluğu suyun yoğunluğundan fazla olduğundan az bir kısmı su yüzeyinde kalırken önemli bir kısmı su altında bulunur. İngilizce iceberg kelimesinin, dilimızde okunuş şekliyle girmiş durumu. Ingilizce ve Almanca ayrı yazılış fakat benzer okunuş gösteren bu kelimenin Türkçe karşılığı buz dağıdır (Buz dağı) Buzullardan kopup, denize kadar ulaşan kalın buzul parçaları deniz içinde ilerlemeye devam eder. Buzun yoğunluğu, deniz suyunun yoğunluğundan az olduğu için su tarafından kaldırılır. Yüzlerce metre kalınlıkta ve kilometrelerce uzunluktaki bu buz dağlarına aysberg denir.

    Otoyol: 1- Hızlı trafik akışı sağlamak amacı ile yapılan genellikle ücretli kullanılabilen çift yönlü geniş yol. 2- Sadece motorlu taşıt trafiğine ayrılmış, en az iki şeridi bulunan, geliş ve gidiş yönlerinin birbirinden ortadaki refüjle ayrıldığı karayoludur.

    Gelişmişlik: Yerleşim birimlerinin çeşitli kriterlere göre sosyal ve ekeonomik yönden istatistiksel olarak değerlendirilmesi sonucu elde edilen değerlere göre belirlenen göstergedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü