Eğitim Sitesi

NADP Nedir? NADP Hakkında Kısaca Bilgi

NADP Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak NADP:

Biyolojik oksidasyonlarda hidrojen akseptörü olarak iş gören bir koenzim olan nikotinamid adenin dinükleotid fosfat'ın kısaltılmış şeklidir. (TPN de denir)

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    İnsülin: 1-Pankreasın ürettiği kan şekerini azaltan hormon. 2-Omurgalı hayvanlarda kandaki glikoz seviyesini düşüren, karaciğerde glikojen sentezini ve depolanmasını artıran bir hormon.

    Dalton: Moleküler ağırlık birimi. Bir hidrojen atomu ağırlığı.

    Omurgasız Hayvanlar: Hayvanlar âleminin en geniş grubudur. Kıkırdak ve kemikten oluşan iç iskeletleri ve vücutlarının sırt kısmında omurga yoktur. Sinir şeritleri karın kısmındadır. Bazılarında dış, bazılarında iç iskelet bulunur. Bazıları suda, bazıları karada yaşar. Büyük bir kısmı eşeyli, küçük bir kısmı ise tomurcuklanma veya rejenerasyonla eşeysiz olarak çoğalır. Omurgasız hayvanlar altı gruba ayrılarak incelenir. 1. Süngerler 2. Sölenterler 3. Solucanlar 4. Yumuşakçalar 5. Eklem Bacaklılar 6. Derisi Dikenliler

    Glikoz: C6H12O6(Heksoz) molekül yapısındaki karbonhidrat. Karbonhidratların en küçük yapı taşıdır. Fotosentez ile bitkilerde üretilir. Çok sayıda glikoz özel bağlarla birleşerek nişastayı, selülozu ve glikojeni oluşturur. Kan sıvısında bulunan kan şekeri glikozdur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü