Eğitim Sitesi

Muttasıl Nedir? Muttasıl Hakkında Kısaca Bilgi

Muttasıl Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Muttasıl:

Bitişik, ayrı olmayan.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Muttasıl:

Bitişik, ayrı olmayan. Med harfi ile hemze aynı kelimede bir arada bulununca medd-i muttasıl olur.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Kurban İbadeti: Kurban, kurban bayramı günlerinde ibadet niyetiyle belli hayvanlardan birini keserek yapılan bir ibadettir. Kurban ibadeti, mahiyet itibari ile farklı olsa da Hz. Adem'e kadar uzanmaktadır. (Bkz.Maide,5/27) Kur'an-ı Kerim'de Yüce Mevla şöyle buyurmaktadır: وَلِكُلِّ أُمَّةٍ جَعَلْنَا مَنسَكًا لِيَذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ عَلَى مَا رَزَقَهُم مِّن بَهِيمَةِ الْأَنْعَامِ فَإِلَهُكُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ فَلَهُ أَسْلِمُوا وَبَشِّرِ الْمُخْبِتِينَ "Her ümmet için Allah'ın kendilerine rızık verdiği hayvanlar üzerine ismini ansınlar diye kurban kesmeyi meşru kıldık." (Hac, 22/34) Bu ayetten de anlaşıldığı gibi her peygamber devrinde kurban ibadeti vardı. Ama günümüzdeki anlamıyla, İslam'da Kurban'ın tarihçesi, Hz. İbrahim Peygamber ile başlar.

    Evlâtlık: 1- Evlât olma durumu. 2- Birinin yasayla evlat hakkı tanıdığı kimse. 3- Küçük yaştan beri eve alınıp yetiştirilen kimse.

    Hübel: Cahilliye Döneminde Arapların Şam'dan getirdikleri Arabistan'da bulunan en büyük put.

    Küçük Hades: Abdesti bozan şeyler; idrar, gaita, yellenmek, uyumak, aklı gideren şeyler, istihaze ve gusül gerektirmeyen şeyler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü