Eğitim Sitesi

Müteselsil Nedir? Müteselsil Hakkında Kısaca Bilgi

Müteselsil Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Müteselsil:

Birbirini izleyen, zincirleme anlamında kullanılır.

 

Hukuk Terimi Olarak Müteselsil:

Birbirini izleyen, zincirleme, dayanışmalı, ardı ardına.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Müteselsil:

Huruf-ı müteselsil ile ilgili bilgilere bakınız.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Müteselsil:

Takip eden, zincirleme. Zincirleme olarak ardarda sorumluluk. Alacaklının alacağını borçlulardan dilediğine başvurarak isteyebilme hakkı.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Tertip: Dolaşımdaki banknotların grafik tasarım ve boyutları dışında; yetkili imzalarında, motif veya renklerinde, kullanılan baskı tekniklerinde, güvenlik özelliklerinde değişiklik yapılarak dolaşıma çıkarılan banknotlardır. (Series)

    Sermaye Piyasası Kurulu(SPK): Temel görevleri sermaye piyasasının güven, açıklık ve kararlılık içinde çalışmasını; tasarruf sahiplerinin yani yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını sağlamak olan, yetkilerini kendi sorumluluğu altında bağımsız olarak kullanan, idari ve mali özerkliğe sahip düzenleyici kamu kurumu.

    Stok: Bir şirketin varlıkları üzerindeki mülkiyet payı.

    Satın Alma Gücü Paritesi: 1- Belli bir sepetteki ticarete konu olan benzer mal ve hizmetlerin farklı ülkelerdeki fiyatlarını birbirine eşitleyen döviz kurudur. Satın alma gücü paritesi hesaplanırken sadece ticarete konu olan mal ve hizmetler göz önünde bulundurulduğundan bu tür bir hesaplama iki ülke parası arasındaki değişim oranının gerçek değerini ölçmekte yetersiz kalabilmektedir. 2- Ülkeler arasındaki fiyat düzeyi farklılaşmasını ortadan kaldıran para birimi dönüştürme oranıdır. Eldeki toplu bir para parite oranı ile farklı bir para birimine dönüştürüldüğünde, tüm ülkelerde aynı sepetteki mal ve hizmetler satın alınabilir. SGP ülkeler arasındaki fiyat farklılıklarını yok ederek, ulusal para birimlerini birbirlerini dönüştüren orandır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü