Eğitim Sitesi

Muşta Nedir? Muşta Hakkında Kısaca Bilgi

Muşta Terimi Hakkında Bilgiler

Balistik Terimi Olarak Muşta:

Bir elin parmakları yardımıyla kavranabilmesi amacıyla; baş parmak hariç diğer her bir parmak için ayrı veya dört parmak da birlikte içinden geçebilecek şekilde özel olarak açılmış delikleri bulunan, dış yüzeyi düz veya çıkıntılı (sivri) olabilen bir alettir.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Muşta:

Baskı âleti .Vaşsale demlen kâğıt yapıştırmaların ekini belli etmemek için mücellitlikte kullanılan âlet.

 

    Benzer Balistik Terimleri

    Topuzlu Kamçı (Zincirli Topuz): Demir, bakır veya ağaç bir sapın ucuna bir zincir yardımıyla genellikle yuvarlak yapıda olan bir baş (topuz) takılmış, baş kısmı demirden, bakırdan veya ağaçtan olabilen, içi boş veya dolu olabildiği gibi, dış yüzeyi düz veya çok sayıda müteaddit yapıda sivriltilmiş de olabilen bir tür alettir.

    Barut: Ateşli silahlarda, yanma ile oluşan gaz basıncı sayesinde fişek çekirdeğinin hedefe fırlatılmasına yarayan, yanıcı ve patlayıcı özellikte katı bir maddedir.

    Tabanca: Tam otomatik olmamak şartıyla, namlu uzunluğu fişek yatağı hariç otuz santimetreyi ve tüm uzunluğu elli santimetreyi geçmeyen, dumanlı veya dumansız barut veya bu neviden bir patlayıcı ve itici güç ile gülle, mermi, saçma veya füze ile gaz yada diğer nesneleri atabilen, belli bir çapta namluya uygun imal edilmiş ateşli silahlardır.

    Kama: Sivri uçlu, çift ağızlı, oluklu veya oluksuz, düz ve enli yapıda namluya sahip bir tür bıçaktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Balistik Terimleri Sözlüğü