Eğitim Sitesi

Multicast Nedir? Multicast Hakkında Kısaca Bilgi

Multicast Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Multicast:

Broadcast sözcüğünün bir alt grubudur ve belirli bir kullanıcı kitlesindeki birçok kişiye yapılan yayınlar için kullanılır.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Geostationary: Yeryüzü sabit uydular. Yörüngede salınımsız olarak duran sabit uydulardır. Ekvator hizasında ve yeryüzü ile aynı hızda hareket ederler.

    Hertz: Hz, bir sinyalin tam bir turunu ifade eder. Elektromanyetik bir sinyal salınımı içerisinde, 0’dan başlayıp pozitif max’a ve daha sonra tekrar 0’a döner (+ alternans) aynı şekilde 0’dan başlayıp negatif max’a ve daha sonra tekrar 0’a döner(- alternans). Bu tam bir dönüşün 1 sn cinsinden karşılığı hertz ‘dir.

    Frequency: Frekans. Periyodik bir işaretin bir saniyedeki tekrarlanma sayısını ifade eder ve birimi hertz Hz’dir. Katlarını belirtmek için kilohertz, megahertz ve gigahertz terimleri kullanılmaktadır.

    Ku-Band: 11.7 -12.7 GHz (Gigahertz) frekans bandı. Bu band şu anda ABD de FCC tarafından 2 kısma bölünmüştür. İlki 11.7-12.2 GHz FSS (Fixed Satellite Service) olarak bilinir. Şu anda Kuzey amerikada 22 FSS Ku bandı uydusu mevcuttur. Güçleri transponder başına 20-45 watt arasıdır. Düzgün alınabilmesi için 90-150cm çanak gerekir. 12.2 – 12.7 GHz kısmında ise transponder başına 100-200 watt güçte BSS (Broadcast Satellite Service). Uydular bulunur. Bunların yayınları 35-60cm çanaklarla alınabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü