Eğitim Sitesi

Multi Spot Focusing (Çok Noktaya Göre Odaklama) Nedir? Multi Spot Focusing (Çok Noktaya Göre Odaklama) Hakkında Kısaca Bilgi

Multi Spot Focusing (Çok Noktaya Göre Odaklama) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Multi Spot Focusing (Çok Noktaya Göre Odaklama):

Kameranın, çekimi yapılan alanın bir çok bölgesini hesap ederek en uygun otomatik olarak netleme yapabilmesi kabiliyetidir ki bu özellik gelişmiş modellerde mevcuttur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Pozlama Süresi: Belirli bir miktar ortam ışığı, diyafram değeri ve duyarlılık (ISO) seviyesinde, fotoğrafın oluşması için gereken süreyi belirtir. Genelde bir saniyenin kesri (1/60, 1/320 gibi) olarak ifade edilir; elbette birçok makinede 30 saniyeye kadar uzun pozlama da yapılabilir. (ISO değeri x Işık)/Diyafram = 1/Pozlama Süresi

    Odak Derinliği: Objektifin yeniden odaklamasına gerek kalmaksızın film düzleminin hareket ettirilmesi durumunda yine de seçik görüntü alınmasını sağlayan optik olay.

    Ekran: Çektiğini ve çekeceğiniz fotoğrafları izlemenize yarayan, size her türlü bilgiyi veren kısımdır. Birçok dijital SLR makinede bu ekrandan bakarak fotoğraf çekemezsiniz.

    Yavaş/Hızlı Film: Bir filmin hızı, filmin ışığa duyarlılığına bağlı olarak ISO değeri ile ifade edilir: Değer büyüdükçe duyarlılık artar ve daha düşük ışıkta çekim mümkün olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü