Eğitim Sitesi

Mülkiyetin Aslen İktisabı Nedir? Mülkiyetin Aslen İktisabı Hakkında Kısaca Bilgi

Mülkiyetin Aslen İktisabı Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Mülkiyetin Aslen İktisabı:

Daha önceki malikin iradesine dayanmadan mülkiyetin kazanılmasına aslen iktisap denir. Örneğin; zamanaşımı, işgal, yeni arazi oluşumu.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Gecekondu: 1. İmar ve yapı işlerini düzenleyen mevzuata ve genel hükümlere bağlı kalınmaksızın, kendisine ait olmayan arazi veya arsalar üzerinde sahibinin rızası alınmadan yapılan izinsiz yapı demektir. 2. Hazine arazileri üzerinde izinsiz ve yetkisizce çok kısa sürede yapılan derme çatma kaçak yapılara denir.

    İpotekten Kurtarma: İpoteğe dâhil gayrimenkullerden bir veya birkaçının ipotek kapsamı dışına çıkarılmasıdır. İpotek alacaklısının talebi ile tescil istem belgesi düzenlenerek yapılır.

    Bahçekent: Sağlık ve konfor koşullarına uygun bir yaşam sağlamak amacıyla tasarlanmış, tarıma ayrılmış bir toprak parçasıyla çevrili uydu kent.

    İfraz: 1. Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazın birden fazla parsel haline getirilmesidir. 2. Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü