Eğitim Sitesi

Mukoza Nedir? Mukoza Hakkında Kısaca Bilgi

Mukoza Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Mukoza:

1- Sindirim borusu, soluk borusu gibi iç organların iç yüzeyini örten ve mukus sıvısı salgılayan ince tabaka.Sümük doku.

2- Bazı organların iç yüzlerini kaplayan ve salgı üreten doku tabakası.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Mukoza:

Ağız, burun, sindirim kanalı, soluk borusu gibi gibi organların iç yüzeyini örten ve mukus sıvısı salgılayan ince tabaka, sümük doku.

 

Biyoloji Terimi Olarak Mukoza:

Sindirim borusu, soluk borusu gibi iç organların iç yüzeyini örten ve mukus sıvısı salgılayan, üç tabakadan oluşan, sindirim kanalının içini astarlayan ince tabaka.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Mukoza:

Oral kavite içindeki, pembe ya da kırmızı ince zar.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Mandibula: Alt çene kemiği.

    Eksojenik: Harici olan.

    Galaktemi: Kanda süt bulunması.

    Filial Terapi: 1. Filial terapi, oyun ve aile terapisinin birleştiği psiko-eğitimsel bir yaklaşımdır. Ailelere çocuklarıyla oyun oynayarak iletişimlerini güçlendirmelerine yardımcı olur. 1960’lı yılların başlarında Amerika’da Dr. Bernard ve Louise Guerney tarafından geliştirilmiştir. 2. Filial terapi, ebeveynleri çocukları ile çocuk merkezli oyun terapisi seansları yürütmeleri konusunda eğitmeyi ve onlara bu seanslarda rehberlik etmeyi amaçlayan yapılandırılmış, kısa süreli ve kanıta dayalı bir oyun terapisi modelidir. Filial terapi, ebeveyn-çocuk ilişkisi başta gelmek üzere tüm aile üyeleri arasındaki ilişkileri güçlendirmekte ve ebeveynlerin yeni ve etkili ebeveynlik becerileri edinmesine yardım etmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü