Eğitim Sitesi

Mukolitik Nedir? Mukolitik Hakkında Kısaca Bilgi

Mukolitik Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Mukolitik:

Mukus'u eriten anlamındadır. Yani, akciğerlerde oluşan ve katılığı nedeniyle çıkarılmakta güçlükle karşılaşılan mukus'un (balgam) kıvamını azaltarak, atılmasını sağlayan ilaçlar.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Salpinks: Tuba uterina, rahimle yumurtalıklar arasındaki geçişi sağlayan, sağlı sollu iki tarafta bulunan tüpler.Tüplerin tıkalı olması kısırlığa neden olur.

    Metastaz: 1. Herhangi bir organdaki kanser hücrelerinin, vücudun başka bir bölümüne atlamasıdır. 2. Kanserli hücreler, kan ve lenf dolaşımına katılıp bütün vücudu dolaşarak , bazı dokularda yeniden yayılabilir. Bu hücrelerin tümör oluşturdukları ilk dokudan daha uzak dokulara sıçramasına, yayılım göstermesine metastaz denir.

    Hidroterapi: Hidroterapi su ile tedavi anlamına gelir. Doğal kaynak sularının barındırdığı mineraller ile yapılan bu tedavi sistemine vücut pozitif tepki verir. Vücudun herhangi bir bölümünde uygulanan hidroterapi başka bölgelerde de etkisini gösterir. Hidroterapiyi, özel mesaj seanslarında, mineral banyolarda ve daha birçok aktivite içinde kullanmak mümkündür.

    Fasial Sinir: Yüz siniri, yedinci kafa çifti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü