Eğitim Sitesi

Muhalefet Şerhi Nedir? Muhalefet Şerhi Hakkında Kısaca Bilgi

Muhalefet Şerhi Terimi Hakkında Bilgiler

Siyaset Terimi Olarak Muhalefet Şerhi:

Komisyonca kabul edilen rapor hakkında çekimser veya aykırı görüşe sahip komisyon üyelerince verilen ve komisyon raporuna eklenen yazılı şerhlerdir. Raporun imza sirkülerinde bu üyelerin adlarının altında "çekimser" veya "muhalif" şeklinde ibareler yer alır.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Muhalefet Şerhi:

Komisyonca kabul edilen rapor hakkında çekimser veya aykırı görüşe sahip komisyon üyelerince verilen ve komisyon raporuna eklenen yazılı görüşlerdir. Raporun imza sirkülerinde bu üyelerin adlarının altında “çekimser” veya “muhalif” şeklinde ibareler yer alır.

 

    Benzer Siyaset Terimleri

    Liberteryenizm: Yol gösterici norm olarak negatif özgürlük fikrini savunan siyasi akım.

    Laiklik: Devlet ile din işlerinin ayrılığı, devletin, din ve vicdan özgürlüğünün gerçekleşmesi bakımından yansız olması, laisizm.

    Yasama Sorumsuzluğu: TBMM üyelerinin Meclis çalışmalarında kullandıkları oylardan, sarf ettikleri sözlerden, açıkladıkları düşüncelerinden ve o oturumdaki Başkanlık Divanının teklifi üzerine Meclis'çe aksi bir karar alınmadığı sürece bunları Meclis dışında tekrarlamak ve açığa vurmaktan sorumlu tutulmamaları, hukuki ve cezai bir takibata maruz kalmamalarıdır.

    Oy: Seçimlerde kişinin herhangi bir aday veya partiye ait yaptığı tercih. Rey.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Siyaset Terimleri Sözlüğü