Eğitim Sitesi

Motor ayarı Nedir? Motor ayarı Hakkında Kısaca Bilgi

Motor ayarı Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Motor ayarı:

Çeşitli motor kısımlarını kontrol ve ayar ederek motoru en iyi şekilde çalışacak duruma getirme işlemidir.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Fren beygirgücü: Motor tarafından üretilip aracı hareket ettirmek için kullanılan güçtür (Motorun volanından veya kasnağından alınan güç)

    Cam Suyu: Cam suyu antifriz katkılı eksi dereceli hava sıcaklıklarında donmaya karşı kullanılan cam ve far yıkama suyuna verilen isimdir. Cam suyu yaşadığınız bölge koşullarına göre değişik donma derecelerine göre kullanılır. Örneğin bulunduğunuz bölgele hava sıcaklığı -20 veya -30 derece civarına kadar düşüş gösteriyorsa, alıp kullanabileceğiniz cam suyunun üzerinde yazan donma sıcaklığı değerinin minimum bu değerlerde olması önerilir. Antifrizli cam suyu aynı zamanda cam ve far yıkama tesisatındaki korozyonu, kireçlenmeyi ve oksitlenmeyi de engeller. Bazı cam suları esans içerir. Ön cama püskürtüldüğünde temiz hava ızgaralarından koku iç mekana kadar ulaşır.

    Yakıt deposu: Araçlar için ve özellikle de arabalar için araç içinde kaplayacağı yer çok önemli olduğu için her tipteki araç için değişik yakıt sitemleri tasarlanır. Hatta aynı model bir araba için bile değişik tipte yakıt sitemleri hem dizel hem de benzin kullanan motor tipine göre tasarlanabilir. Otomobillerdeki yakıt tanklarını yapmak için 2 teknoloji kullanılır: - Plastik Yüksek yoğunluktaki polietilen yakıt tankları. Bu teknoloji özellikle düşük emisyon oranı nedeniyle gün geçtikçe daha çok kullanılmaktadır. - Metal (çelik ya da alüminyum) yakıt tankları.

    Gaz pedalı: Ayakla hareket ettirilen karbüratör gaz kelebeğine bağlanmış bir pedaldır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü