Eğitim Sitesi

Morfolojik Kısırlık Nedir? Morfolojik Kısırlık Hakkında Kısaca Bilgi

Morfolojik Kısırlık Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Morfolojik Kısırlık:

Eşey organların yapısal (morfolojik) noksanlıkları veya yetersizlikleri nedeniyle oluşan kısırlıklara "morfolojik kısırlık" denir.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Kunduru 1149: Sürme, sarı pas ve rastığa orta, kışa ve kurağa oldukça dayanıklı, dane dökmeyen, çok sert ve beyaz daneli, bin dane ağırlığı 55 gram civarında makarnalık buğday çeşidi.

    Yabancı Sermaye: Bir ülkeye sokulan yabancı ülke anamalı.

    Gübre: 1- Tarımda faydalanılan araziye, toprağın verim gücünü yükseltmek ve ürün miktarını artırmak için atılan, bitkilere besin maddeleri sağlayan organik ve kimyasal maddeler. 2- Toprağa serpilerek veya içine karıştırılarak destekleyebileceği bitki gelişimini arttıran doğal ve sentetik olarak elde edilen her tür madde, tezek ve nitrojen, fosfor ve potasyum içeren bileşimler. Sentetik gübreler toprağın verimini oldukça arttırmaktadır ancak yüksek üretim enerjisi gerektirmektedirler çünkü nitrojeni amonyum içerisinde sabitlemek için fosil yakıtlardaki hidrojene ihtiyaç duymaktadırlar.

    Kalibrasyon: 1- İlaçlamada kullanılan taşıyıcı madde (genellikle su) ile kullanılacak olan kimyasalın biri birine olan oranıdır. 2- Ürünlerin ticari amaçlarla kalitesini iyileştirip, sınıflandırmak ve derecelendirmek suretiyle standart gruplar elde etmek üzere yapılan çalışma. 3- Ölçüm cihazlarının, ölçümü yapılacak materyallerin özelliklerine göre ayarlanması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü