Eğitim Sitesi

Modülasyon Transfer Fonksiyonu(MTF) Nedir? Modülasyon Transfer Fonksiyonu(MTF) Hakkında Kısaca Bilgi

Modülasyon Transfer Fonksiyonu(MTF) Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Modülasyon Transfer Fonksiyonu(MTF):

Fotoğrafik malzemenin, kamera objektifi vb. görüntünün oluşmasında etken olan optik öğelerin, görüntü oluşturmadaki yeteneğini belirleyen ölçüt.

 

    Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

    Görüntü: Elektromagnetik spektrumun belirli bölgeleri ile ilgili yerel yansıma değerlerinin pikseller halinde gösterildiği, istenildiğinde doğal ya da yapay analog görüntülere dönüştürülebilen sayısal bilgi.

    Fotoğraf Koordinat Sistemi: Başlangıcı izdüşüm merkezi ve x ekseni doğrultusu da yaklaşık baz yönünde, z ekseni de kamera optik ekseni ile çakışık olan koordinat sistemi.

    Ölçü Kamerası: Merkezsel izdüşümü olabildiğince doğru bir biçimde gerçekleştiren, optik sistemi yüksek nitelikli, izdüşüm merkezi ile izdüşüm düzlemi arasında ilişkiyi sağlayan iç yöneltme elemanları bilinen özel kamera, metrik kamera , fotogrametrik kamera.

    Çizgi Harita: Yeryüzü özelliklerini, üzerinde bulunan doğal ve yapay ayrıntıları soyut nokta ve çizgilerle, özel işaretlerle gösteren, kâğıt üzerene çizilmiş, basılmış ya da çoğaltılmamış, alışılmış harita türü, analog harita.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü