Eğitim Sitesi

Modern Mimarlık Nedir? Modern Mimarlık Hakkında Kısaca Bilgi

Modern Mimarlık Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Modern Mimarlık:

19. yy'lın endüstri devrimi sonucunda ortaya çıkan, gelişmelere dayanan, günümüzün gereksinmelerine, sanat anlayışına ve yapı teknolojisine uygun mimarlık. Modern mimarlık, tarihsel eski biçimlerin kopyaları yerine özgün tasarıma dayanır. İyi bir yapı, estetik çekicilik kadar kullanılma amacına uygun niteliklere de sahip olmalıdır. Böylece modern mimarlıkta iç mekanların ve planın düzenlenmesi en az dış görünüş kadar önem kazanmıştır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Shaggy Halı: Shaggy halılar genel görünümüne göre uzun ve kalın tüylü post görünümlü halılardır. Shaggy halılar genellikle 5 cm ve 3 cm uzunluğunda hav (tüy) yüksekliğinde olmaktadır. İpleri kalın ve tercihe göre bükümlü, düz cinsleri olmaktadır. Kullanılan iplikte ipliğin yumuşak olmasına, halıya dokunuşta rahat bir temas sağlamasına dikkat edilmektedir. Shaggy halılar ilk bakışta post görünümünü andırmakla beraber isteğe göre her türlü ebatları yapılabilmektedir. Halılarda kullanılan iplikler alerji yapmamakta, insan ve çevre sağlığa hiçbir zararlı madde içermemektedir. Üretimde özellikle dikkat edilen husus sağlıktır. Shaggy halılar alışılagelmiş klasik halı tarzından tamamıyla farklı bir halı çeşididir. Desenleri modern ve geometrik desenlerden oluşmaktadır. Renk olarak iki grubta üretim yapılmaktadır. Birinci grub parlak canlı renkler den oluşan halı grubu, ikinci grub koyu, pastel renklerden oluşan halılardır.

    Havalandırma Bantları: Havalandırmalı mahya gibi yerlerde hava giriş çıkışını sağlarken su yalıtımı da yapabilen etek bölümleri kendinden yapışkanlı bantlardır.

    Elektrikli Şofbenler: Batarya üzerine de bağlanabilen şofben tipleridir. Genelde banyolarda kullanılır. Sıcak su ihtiyacının az olduğu yerlerde tercih edilir. Sıcak su çıkışı üzerine açma-kapama kontrol elemanı (Vana, musluk vb.) konulmaz. Kullanırken su çıkışı kapatılmaz. Kesinlikle elektrik bağlantıları yetkili elektrikçiye yaptırılmalıdır. Montajında üretici firmanın belirttiği montaj kuralları ve montaj şablonu kullanılmalıdır.

    Uyum: Bir mekanda oran, denge, kontrast ve ritim konusunda kurallar uygulandığında elde edilir. Aynı zamanda uyum, nesnelerin birbiri ile alakalı bir kompozisyon içinde kullanılmasıyla da yakalanabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü