Eğitim Sitesi

Mimodram Nedir? Mimodram Hakkında Kısaca Bilgi

Mimodram Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Mimodram:

Üst düzeyde sanat ve tekniği gösteren sözsüz oyun.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Çiçek Yolu: Sahneden seyirci salonunun ortasından geçen, salonun arkasına denk uzayan ve seyircileri ikiye ayıran oyun yükseltisi. Dünya tiyatrolarına Japon Kabuki tiyatrosundan geçmiştir. Bunu batıda ilk kez Alman yönetmen Max Reinhardt kullanmıştır.

    Tavan Göbeği: Görünen üst sahada sahne üzerine enine asılı kumaş yoldur. Bu üst mekanizmanın görülmesini engeller ve yan dikey ayaklarla birlikte bir çeşit çerçeve yaratabilir. Arka arkaya asılmış bir çok çerçeve aralarında “yollar” oluşturur. Barok tiyatrosunda tavan göbekleri aynı kulisler gibi perspektifsel olarak boyanırdı.

    Arkalik Tiyatro: 1- Tiyatronun kaynağını ortaya çıkaran tiyatronun henüz örgütlenmediği estetize edilmediği ve herhangi bir betiğe dayanmadığı dönemdeki törensel gösterilerin tümüne verilen ad. 2- Antik yunan tiyatrosunun ilk evresi. 3- İlk antik tiyatro yapılarının İ.Ö 1700yılına dek gerilere giden tarihi süreci. İ.Ö 1700 yıllarında Girit'teki 'knossos basamakları adıyla birleşik zeminli düz doğrulu oyun alanı ve izleyici yeri buna bir örnektir M.Ö VI yüzyıldaki arkalik Diyonizos tiyatrosu 26 mx28m. boyutları ve ortada sunak yeri olan yamuk bir duvarla sınırlanmıştı. seyirci tepenin eteği ile sınırlı tahta banklarda otururdu.

    Meydan: Orta Oyunu'nun oynandığı alan

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü