Eğitim Sitesi

Mimik Nedir? Mimik Hakkında Kısaca Bilgi

Mimik Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Mimik:

İletişimde yüz hareketleri.

 

Tiyatro Terimi Olarak Mimik:

Bir duygu veya düşüncenin kaş, göz. ağız, yüz hareketleriyle anlatılması.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Mimik:

Yüz, el, kol hareketleriyle düşünceyi anlatma sanatı. Duyguları, düşünceleri belirtecek biçimde yüzde beliren kımıldanışlar, hareketler.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Mimik:

Duyguları, düşünceleri belirtecek biçimde yüzde beliren kımıldanışlar, hareketler.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Mimik:

Bir duygu veya düşüncenin kaş, göz, yüz hareketleriyle anlatılması.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mimik:

Yüz, el, kol hareketleriyle düşünceyi anlatma sanatı. Duyguları, düşünceleri belirtecek biçimde yüzde beliren kımıldanışlar, hareketler.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Ad Aktarması (Mürsel Mecaz): Bir sözü benzetme amacı gütmeden bir başka söz yerine kullanmaktır. Sözcüklerin yeni anlamlar yüklenmesinde bir etken de ad aktarmasıdır. Örnek : "Sinema" için "beyaz perde" "seçime katılmak" yerine "sandık başına gitmek"

    Şahıs Eki: Yüklemde kip ekinden sonra gelip kişi anlamı veren ek.

    Ad Durum Ekleri: Adı başka sözcüklerle ilişkilendiren ekler."-i"belirtme, "-e" yönelme, "-de"bulunma, "-den"çıkma durum ekidir.

    Ek Fiil: Eski Türkçede er- yardımcı fiilinin er->ir->i- biçiminde ekleşmesinden oluşan, ad soylu kelimelerin yüklem olarak kullanılmasını sağlayan ve birleşik fiil çekimlerinde de görev alan fiil. Şahıslara göre çekiminde +ım/+um, +sın/+sun, +sınız/+sunuz, dırlar/+durlar şekillerine girer: çalışkan+ım, çalışkan+sın, çalışkan+dır, çalışkan+ız, çalışkan+sınız, çalışkan+dırlar gibi. Ek fiilin olumsuzu değil kelimesi ile kurulur: Eski değildir. Ek fiilin hikaye, rivayet ve şart biçimleri şahıs ekleri ile genişletilmiş -dı/-du, -mış/-muş, -sa ekleri ile kurulur: çalışkan-dım (<çalışkan-i-dim), çalışkan değildim (<çalışkan değil-i-dim) vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü