Eğitim Sitesi

Mimar Nedir? Mimar Hakkında Kısaca Bilgi

Mimar Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Mimar:

Yapıların planını yapıp bunların gerçekleşmesini sağlayan kimse.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mimar:

Mesleği bina ve mekanları tasarlamak, projelendirmek ve uygulanmasını yönetmek olan kişi.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mimar:

Yapıların tasarımını yapıp bunların uygulamasını yöneten sanat ve fen adamı. Mimar, bir yapının gerçekleştirilmesinde bu ekibin iş birliğinin yöneticisi durumu.

 

İnşaat Terimi Olarak Mimar:

Yapıların tasarımını yapıp bunların uygulamasını yöneten sanat ve fen adamı. Mimar bir yapının gerçekleştirilmesinde bu ekibin iş birliğinin yöneticisi durumundadır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Mani: 1- Başta aşk olmak üzere hemen her konuda yazılabilen bir halk edebiyatı nazım türü. Çoğunlukla 7 heceli dört dezilek bir bendden meydana gelir. Ama dizeleri 4-5-8-10-14 heceli kalıplarla söylenmiş maniler de vardır. Birinci, ikinci dördüncü dizeler birbirleriyle kafiyeli, üçüncü dize serbesttir. Yani kafiye dizilişi aaxa'dır. Aaaxa düzeninde maniler de var. İlk iki dize hazırlık dizeleridir. Son iki dize ile anlam bağlantısı yoktur. Asıl anlatılmak istenen son iki dizede verilir. 2- Engel.

    Ön Yargı: Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargılara ön yargı denir.

    Top Arabacıları Ocağı: Top arabalarını ve bunlara ait gereçleri hazırlayan, sefer sırasında topları savaş bölgesine götüren sınıftır. Fatih Sultan Mehmet döneminde kurulmuştur.

    Milli Egemenlik: Egemenliğin, yani devleti yöneten en üstün gücün, kişilere veya belli zümrelere değil, doğrudan doğruya millete ait olmasına denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü