Eğitim Sitesi

Millet Nedir? Millet Hakkında Kısaca Bilgi

Millet Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Millet:

1- Belli bir toprak üzerinde yaşayan, ortak tarih ve ülküleri benimseyen insanların oluşturduğu topluma millet denir.

2- Aynı coğrafi bölgede yaşayan; aynı ekonomiyi, dili ve kültürü paylaşan; tarihsel geçmişe dayanan ve ortak amaçları bulunan en geniş insan topluluğudur.

 

Tarih Terimi Olarak Millet:

Genel olarak millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan kültür, tarih, gelenek ve dil bakımından aralarında ortaklık bulunan insan topluluklarını ifade eder. Atatürk ise milleti şöyle tanımlamaktadır: "Zengin anılar mirasına sahip olan, beraber yaşamak hususunda ortak istek ve anlaşmada samimi olan ve sahip olunan mirasın korunmasına devam hususunda da iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma millet adı verilir . " Millet sadece ırkî bir zümre de değildir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Millet:

Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Millet:

Din, dil, tarih, kültür, ülkü birliği olan insan topluluğu.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Millet:

Siyasi bir birlik şeklinde yaşayan, ortak, mazi ve kültüre sahip, devlet şeklinde teşkilatlanmış fert ve zümrelerin toplamı.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Kaos: 1- Biçimden yoksun, uyumsuz ve karışık durum. Karmaşa. 2- Evrenin düzene girmeden önceki biçimden yoksun, uyumsuz ve karışık durumu. 3- Yunanca boşluk, uçurum. Genelde bütün ögelerin karmakarışık olduğu ilkel durum. Düşünce alanında ise bilinçteki karmaşıklık.

    Birleştirici Yöntem: Elde edilen teorilerin sonuçlarının tümdengelimle denetlenip sonra bu sonuçların tümevarımla doğrulanabilirliğini gösterme işlemlerinden oluşan yöntem.

    Kapalı Yol: Çözümleyici çizelgede aynı yol üzerinde önermenin kendisi ve değilinden oluşan yol.

    Açık-Seçiklik: Bulanık olmama, kolayca anlaşılabilir olma

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü