Millet Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Millet:
Din, dil, tarih, kültür, ülkü birliği olan insan topluluğu.
Tarih Terimi Olarak Millet:
Genel olarak millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan kültür, tarih, gelenek ve dil bakımından aralarında ortaklık bulunan insan topluluklarını ifade eder. Atatürk ise milleti şöyle tanımlamaktadır: "Zengin anılar mirasına sahip olan, beraber yaşamak hususunda ortak istek ve anlaşmada samimi olan ve sahip olunan mirasın korunmasına devam hususunda da iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma millet adı verilir . " Millet sadece ırkî bir zümre de değildir.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Millet:
1- Belli bir toprak üzerinde yaşayan, ortak tarih ve ülküleri benimseyen insanların oluşturduğu topluma millet denir.
2- Aynı coğrafi bölgede yaşayan; aynı ekonomiyi, dili ve kültürü paylaşan; tarihsel geçmişe dayanan ve ortak amaçları bulunan en geniş insan topluluğudur.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Millet:
Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Millet:
Siyasi bir birlik şeklinde yaşayan, ortak, mazi ve kültüre sahip, devlet şeklinde teşkilatlanmış fert ve zümrelerin toplamı.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:
İrade: 1-İstek, arzu, dilek.
2-Bir şeyi yapıp yapmamaya karar verme gücü.
Darul Erkam (Daru'l Erkam): Erkam'ın evi, Kâbe yakınında bulunan ve Hz. Muhammed'in merkez olarak kullandığı Erkam adlı sahabenin evi.
Tahallül: Sözlükte haram iken helal olmak anlamına gelen "tehallül", ihram yasaklarının sona ermesi, ihram'dan çıkma demektir. İki tahallül vardır. Kurban bayra
Mağfiret: Bağışlama.
Müzdelife: İleri geçmek ve yaklaşmak anlamındaki "izdilâf" kökünden türeyen "Müzdelife", Arafat ile Mina arasında Harem sınırları içinde bir bölgenin adıdır.
Mi
Kavme: Rükudan doğrulduktan sonra secdeye gitmeden önce bekleyiştir.
Mahrem: 1- Kendileriyle evlenilmesi ebedî olarak haram olan, bu yüzden kendisinden kaçınılması gerek bulunmayan kişilere denir.
2- Yakın akrabadan olduğu i
Teorik: Kuramsal.