Eğitim Sitesi

Milat Nedir? Milat Hakkında Kısaca Bilgi

Milat Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Milat:

1. Hz. İsa'nın doğduğu gün.

2. Herhangi bir olayın başlangıcı.

 

Tarih Terimi Olarak Milat:

Güneş yılı esasına dayalı olarak hazırlanan ve Roma uygarlığı tarafından son şekli verilen takvimin adıdır. Hz. İsa'nın doğumu başlangıç olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle takvime doğum anlamına gelen milat adı verilmiştir. Milattan sonraki tarihler günümüze yaklaştıkça rakamsal olarak büyürken, milattan önceki tarihler günümüze yaklaştıkça küçülmektedir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Milat:

İsa Peygamber'in doğduğu gün.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Vakıf Arazi: Selçuklular'da geliri sosyal yardım kurumlarına ayrılan topraklardır. Osmanlı Devleti'nde geliri cami, hastane, kervansaray, medrese gibi bilim ve hayır kurumlarının yapımı, idaresi ve bakımı için ayrılan topraklardı. Vakıf topraklarının gelirlerinden vergi alınmazdı.

    Kalıp Yargı: İnsanları özelliklerine göre sınıflandırma eğiliminin neden olduğu bir algılama ve davranış biçimine kalıp yargı denir. İnsanlarda var olduğu sanılan bu özellikler çoğunlukla gerçeğe dayanmaz. Kalıp yargılar sözlü kültüre ait ürünlerdir.

    Bakteri: Toprakta, suda, canlılarda bulunan, çürüme, mayalanma veya hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi, kıvrık biçimde olan, bölünerek çoğalan, klorofilsiz, tek hücreli canlı.

    Kös: Savaşlarda, alaylarda at, deve veya araba üzerinde taşınan ve işaret vermek için kullanılan büyük davul.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü