Eğitim Sitesi

Miladi Takvim Nedir? Miladi Takvim Hakkında Kısaca Bilgi

Miladi Takvim Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Miladi Takvim:

Güneş yılı esasına göre hazırlanan bu takvim ilk defa Mısırlılar tarafından kullanılmıştır. Bu takvim; İyonyalılar, Yunanlılar ve Romalılar tarafından geliştirilmiştir. Roma İmparatoru Julius Caesar (Jül Sezar) ve Papa XII. Gregor tarafından düzenlenerek günümüzdeki şeklini almıştır. Başlangıç (milat) olarak Hz. İsa'nın doğum günü kabul edilmiştir. Miladi takvim 1 Ocak 1926'dan itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlanmıştır. Milattan önceki tarihleri göstermek için MÖ kısaltmasını ve milattan sonraki tarihler için de MS kısaltmasını kullanırız. Örneğin, MÖ 490 yılı, MS 2010 yılından 2500 yıl öncesini ifade eder.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Karşı Konum (Opozisyon): Güneş'le bir dış gezegenin veya Ay'ın Yer'e göre simetrik olduğu ( uzanımı 180° ) konum.

    Zaman Saklanması: Sarkaçlı saatler, kuvars ya da atom saatleri yardımıyla gözlemlerinden belirlenen zamanın sürdürülmesi.

    Aslan Yağmuru: Saçılma noktası Aslan takımına rastlayan, 33 yılda bir kasım ortalarında şiddetlenen, tanınmış bir akanyıldız yağmuru.

    Kanser Dedektörü: Kanser dedektörü, farklı kanser türlerinin teşhisinde kullanılmaktadır. Uzay gereçlerindeki kusurların tespiti için geliştirilmiştir. (NASA tarafından geliştirilmiştir.)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü