Eğitim Sitesi

Mikroton Nedir? Mikroton Hakkında Kısaca Bilgi

Mikroton Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Mikroton:

Yarım tondan daha küçük aralıklar. Fokker'in 31 perdeli orgu veya Parch'ın 43 perdeli vurmalı çalgıları, piyanonun 12 Ses'e tam olarak bölünebilirliğine karşı bir sav olarak gelişti. Hába'nın dörtte bir tonlar ve altıda bir tonlar üstüne çalışmaları, Boulez gibi bestecilerin dörtte bir tonları bezenmiş olarak (decorative quarter tones) kullanmalarına; Babbitt ve Stockhausen gibi elektronik müzik bestecilerinin de yeni bir akort sistemi geliştirmelerine yol açtı. Microtones (İng.).

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Müzikli Dram: Wagner'in Lohengrin'den sonra operalarına verdiği ad. Wagner bu operalarında müziksel, dramatik ve görsel öğelerin eşit işlevi olduğunu ileri sürer.

    Nim Sofyan: Türk müziğinde kullanılan iki zamanlı bir usul.

    Zelo, Zeloso: Acele , aceleyle.

    Ses: 1- Herhangi bir cismin titreşiminden dolayı çıkan ses dalgalarının hava aracılığıyla kulağımıza ulaşmasına ses denir. İnsan kulağı 20 ve 20.000 Mhz arasındaki sesleri duyabilmektedir. Sesler birbirinden Ses Rengi (Tını ) ile ayrılır. Her sesin kendine göre özelliği vardır. Kalın veya ince olması Yükseklik, kuvvetli veya kısık olması Gürlüktür. 2- Titreşimli bir kaynaktan çıkan, belirli bir ortamda uzunlamasına dalgalar biçiminde yayılan basıncın etkisiyle kulağın algıladığı duyu. 3- Bir cismin titreşiminden meydana gelen dalgaların hava yolu ile kulağımıza ulaşmasına denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü