Eğitim Sitesi

Mikroekonomi Nedir? Mikroekonomi Hakkında Kısaca Bilgi

Mikroekonomi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Mikroekonomi:

Ekonomik olayları bireysel açıdan ele alan ve çözümleyen ekonomidir. Özellikle tüketicilerin ve firmaların davranış biçimlerini inceleme konusu yapar.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Döviz Kredisi: Türkiye'ye döviz girdisi sağlayabilecek faaliyetlerin (ihracat, ihracat sayılan satış ve teslimler ile döviz kazandırıcı faaliyetlerin) finansmanı amacıyla kullandırılan bir kredi türü.

    Serbest Dalgalanma (Free Float): Serbest dalgalanan kur sisteminde ülke parasının değeri piyasa tarafından belirlenmektedir. Döviz piyasasına yapılan müdahaleler, kurların istenilen düzeyde oluşmasını sağlamak yerine, bu piyasadaki gereksiz dalgalanmaları önlemek ve değişimleri daha ılımlı hale getirmek için yapılmaktadır. Bu sistemde para politikası, daha etkin hale gelmekte ve ülkenin tutması gereken uluslararası rezerv miktarı azalmaktadır. Serbest dalgalanan döviz kuru sisteminden kaynaklanan olumsuzluk ise, dış ekonomik ilişkilerde belirsizlikleri ve riskleri artırması nedeniyle kaynak dağılımını olumsuz etkilemesidir.

    Reel Faiz: Nominal faizin enflasyondan arındırılarak ifade edilen şeklidir.

    İhraç: Sermaye piyasası araçlarının ihraçcılar tarafından çıkarılıp, halka arz edilerek veya halka arz edilmeksizin satışıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü