Eğitim Sitesi

Mikroçip Nedir? Mikroçip Hakkında Kısaca Bilgi

Mikroçip Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Mikroçip:

Mikroçip, ilk olarak Apollo uzay aracının yön bilgisayarında kullanılmıştır. Şimdi her türlü araçta kullanılmaya başlanmıştır.(NASA tarafından geliştirilmiştir.)

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Akanyıldız: Yerin atmosferine girince sürtünmeden dolayı ısınarak akkor haline gelen ve ardında bir ışık çizgisi bırakarak geçen meteor.

    Karadelik: 1. Evrende bulunduğu sanılan en yoğun madde. Karadelikten kaçma hızı ışık hızından daha büyük olduğu için oradan ışık bile kurtulamaz. 2. Genellikle büyük kütleli yıldızların ölümünden kalan maddenin kütleçekimi etkisinde çökmesiyle oluşan, ışığın bile kaçamadığı aşırı yoğun maddenin bulunduğu bölge.

    Renk: Işık dalgalarının gözde (veya başka alıcıda) dalgaboyuna bağlı olarak oluşturduğu duyum. Bir yıldızın rengi sıcaklığının bir fonksiyonudur.

    Kozmoloji: Evreni bir bütün olarak, yapısını ve gelişimini inceleyen bilim dalı. Kozmoloji genel olarak gök adalara ilişkin çalışmaları içerir. Gök adalar ve gök ada kümeleri ile bunların özelliklerinin incelenmesi, bunlara ilişkin kuramların geliştirilmesi kozmolojinin konusudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü