Eğitim Sitesi

Mikado Nedir? Mikado Hakkında Kısaca Bilgi

Mikado Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Mikado:

Japon İmparatorlarına verilen bir san.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Cumhurbaşkanlığı Forsu: Büyükçe bir yıldızın çevresine yerleştirilmiş onaltı yıldızdan oluşur ve Cumhurbaşkanlığını temsil eder. Büyük yıldız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, çevresindeki onaltı yıldız ise tarihte kurulmuş onaltı Türk devletini temsil eder.Bu devletler; Büyük Hun İmparatorluğu, Batı Hun İmparatorluğu, Avrupa Hun İmparatorluğu, Akhun İmparatorluğu, Göktürk İmparatorluğu, Avar İmparatorluğu, Hazar İmparatorluğu, Uygur Devleti, Karahanlılar, Gazneliler, Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Harzemşahlar, Altınordu Devleti, Büyük Timur İmparatorluğu, Babür İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu.

    Afanesyevo Kültürü: MÖ 3000-2000 de Altay-Sayan dağlarının kuzey batısında bulunmuştur. Orta Asya medeniyetinin temelini oluşturduğu sanılmaktadır. Türklerin en eski kültürüdür. Avcılık ve hayvancılıkla uğraşan savaşçı bir toplum tarafından meydana getirilmiştir.

    Silâhdar (Silahtar): Osmanlılar döneminde padişah, sadrazam, vezir vb. devlet büyüklerinin silahlarına bakan ve koruyan kimse.

    Şiilik: İslamda, Hz. Muhammed'in ölümünden sonra, Hz. Aki'nin ilk halife olması gerektiğini, imametin de onun soyundan gelenlerin olduğunu ileri süren bir inanç yolu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü