Eğitim Sitesi

Metruk Nedir? Metruk Hakkında Kısaca Bilgi

Metruk Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Metruk:

Terk edilmiş.

 

Hukuk Terimi Olarak Metruk:

Terk Edilmiş.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Metruk:

Terkedilmiş, kullanılmayan, ıssız, tamtakır, ücra, sahipsiz.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Kanuni İpotek: 1. Bir kanun hükmü tarafından ön görülmüş olan ve alacak miktarının belli olması halinde malikin rızasına tabi olmadan alacaklının tek taraflı istemi ile tapu sicilinde derece sütununa (K) harfi ile tescil edilen ipoteklerdir. Örnek; satış, taksim, ölünceye kadar bakma akdinde kanuni ipotek tesisi mümkündür. 2. Kurulması bir kanun hükmü tarafından öngörülmüş ipoteğe Kanuni İpotek denir. Satış, taksim, ölünceye kadar bakma akdi gibi bazı işlemlerde kanuni ipotek kurulması istenebilir.

    Mülkiyetin Aslen İktisabı: Daha önceki malikin iradesine dayanmadan mülkiyetin kazanılmasına aslen iktisap denir. Örneğin; zamanaşımı, işgal, yeni arazi oluşumu.

    Müteselsilen: Zincirleme olarak ardarda sorumluluk. Alacaklının alacağını borçlulardan dilediğine başvurarak isteyebilme hakkı.

    Finansal Kiralama: Kiralayanın, kiracının talebi ve seçimi üzerine üçüncü kişiden satın aldığı veya başka suretle temin ettiği bir malın zilyetliğini, her türlü faydayı sağlamak üzere ve belli bir süre feshedilmemek şartı ile kira bedeli karşılığında, kiracıya bırakmasıdır. Finansal kiralama tapu kütüğüne şerh edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü