Eğitim Sitesi

Metropol Nedir? Metropol Hakkında Kısaca Bilgi

Metropol Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Metropol:

Sanayileşme sonucu bazı kentlerin tek merkezli olmaktan çıkıp çok merkezli duruma gelmesiyle ortaya çıkan farklılaşmış kent yapısı.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Metropol:

Metropolis. Belli bir büyüklüğe ulaşmış, örneğin, nüfusu bir milyonu aşmış ve bir bölgenin en önemli kenti olarak nitelenebilen yerleşme. Bir metropolün çevresinde banliyö uzaklığında yerleşmeler bulunur.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Metropol:

Bir ülkenin veya bir bölgenin çevresindeki yerleşim yerlerine ekonomik ve toplumsal yönlerden hâkim olan ve genellikle ülkenin başka ülkelerle olan ilişkisinin sağlandığı en önemli kenti, ana kent.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Monizm: Birbirine indirgenemeyen iki ayrı töz ya da gerçekliğin varlığını öne süren dualizme ve bir şeyler çokluğunun varoluşunu kabul eden plüralist felsefeye karşıt olarak, bir yandan çokluğun varoluşunu, diğer yandan da, dualizmin ruh- beden, özne-nesne, madde-güç benzeri ayırımlarını reddeden anlayış. Tek bir tözün var olduğu görüşü.

    Kişi Başına Düşen Ulusal Gelir: Ulusal gelirin ülke nüfusuna bölünmesiyle elde edilen gelir miktarı.

    Bencillik(Egoizm): Kendine düşkünlük,kendi çıkarını daima öne alma,kendini beğenme.

    Hedonizm (Hazcılık): Yaşamın anlamını hazda gören anlayış. Ahlaki eylemin amacını hazda bulan ahlak öğretisi. Ahlaksal eylemin amacının haz olduğunu savunan öğretidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü