Eğitim Sitesi

Meslek Yüksekokulu Nedir? Meslek Yüksekokulu Hakkında Kısaca Bilgi

Meslek Yüksekokulu Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Meslek Yüksekokulu:

Belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan, yılda iki veya üç dönem olmak üzere iki yıllık eğitim-öğretim sürdüren, önlisans derecesi veren bir yükseköğretim kurumudur.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Doçent: Üniversitelerde profesörden önceki basamakta bulunan öğretim üyesi. Özgün bilimsel çalışmalar yapmış ve doçentlik sınavını başarmış kişidir.

    Akreditasyon / Muadelet belgesi: Ulusal anlamda kabul görmüş mesleki kuruluşlar veya bölgesel denklik kuruluşları tarafından kolejlerin ve üniversitelerin onaylanması.

    Dışarıdan Eğitim (Ekstern Eğitim): Yükseköğretimin belirli dallarında, devam zorunluluğu olmaksızın sadece yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınavlarına katılma zorunluluğu bulunan bir eğitim-öğretim türüdür. Bu eğitimi izleyen öğrenciler ortak zorunlu dersler ile gerekli görülen bazı dersleri, ilgili yükseköğretim kurumlarınca mesai saatleri dışındaki uygun saatlerde düzenlenecek derslerde alırlar.

    METEB (Mesleki Teknik Eğitim Bölgesi): Aynı il içerisinde yer alan Mesleki Ortaöğretim kurumları ve bunların devamı niteliğindeki Meslek Yüksek Okullarından oluşan bölgeye METEB denir. Her il bir METEB' dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü