Eğitim Sitesi

Mermi çekirdeği gömleği ve gömlek parçası Nedir? Mermi çekirdeği gömleği ve gömlek parçası Hakkında Kısaca Bilgi

Mermi çekirdeği gömleği ve gömlek parçası Terimi Hakkında Bilgiler

Balistik Terimi Olarak Mermi çekirdeği gömleği ve gömlek parçası:

Mermi çekirdeğinin içerisinde bulunan kurşun veya çelik nüveyi kaplayan metal bölümdür.

 

    Benzer Balistik Terimleri

    Ateşli Silah: Barut gaz basıncının etkisi ile mermi veya mermi çekirdeği adı verilen özel şekil ve nitelikteki maddeleri uzak mesafelere atan büyük toplardan, tüfek, av tüfeği ve tabancaya kadar çeşitli tür ve boyutta silahları kapsar. dersimiz.com Bir başka deyişle, mekanik bir kuvvetle, içerisinde bulunan sert cisimleri belirli mesafelere kadar ulaştıran ve orada bu sert cisme bir iş gördüren aletlere ateşli silah denir.

    Yivsiz Av Tüfeği: Namlusu yiv-set ihtiva etmeyen ve taşınması, bulundurulması, imali, ithali ve belgeye bağlanması 2521 sayılı yasaya tabi tüfeklerdir.

    Yivli Av Tüfeği: Namlu uzunluğu fişek yatağı hariç otuz santimetreden fazla, uzun menzilli ve delici güce sahip, sabit dipçikli, tam ve yarı otomatik atış yeteneği olmayan ve münhasıran avda veya atıcılıkta kullanılan ateşli-yivli silahları kapsar.

    Spor Nişan Tüfek ve Tabancaları: Çapı ve diğer nitelikleri bakımından Uluslararası Atış Birliği (UIT) Tüzüğünde belirtilen, yarışmalarla uluslar arası askeri yarışmalara katılmaya elverişli ve münhasıran spor amacıyla kullanılan yivli ve yivsiz tüfek ve tabancalardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Balistik Terimleri Sözlüğü