Eğitim Sitesi

Memur Nedir? Memur Hakkında Kısaca Bilgi

Memur Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Memur:

Mevcut kuruluş biçimine bakılmaksızın, devletin, kamu iktisadi teşebbüslerinin ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevleri kamu erkini kullanarak yerine getirenler veya bu kuruluşlarda strateji ve genel politika tespiti, araştırma, planlama, programlama, yönetim ve denetim işlerinde görevli ve yetkili olanlar.

 

Hukuk Terimi Olarak Memur:

kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevleri yapmak üzere atanmış olan kişilerdir.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Disiplin Cezası: Personelin görevleriyle ilgili kusurlu hareketleri halinde verilmesi gereken idarî ceza.

    Gravite Değerleri ve Gravimetrik Haritalar: Yerçekimi değerleri, gravimetrik çekül sapması, jeoidondülasyonu ve grevite anomalileri ile bu değerleri gösteren her çeşit ürünler.

    Sekreter: Yöneticinin kurum veya kuruluş içindeki dışındaki kişilerle iletişimini, günlük, haftalık çalışma programının uygulanmasını sağlayan, yöneticinin günlük işlerini organize eden, yazışma ve dosyalama işlemlerini yürüten kişidir. SEKRETER MESLEĞİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

    Köy: 442 sayılı Köy Kanunu'na göre; üç değişik açıdan tanımlamıştır. 1) Nüfusu 2.000'den aşağı olan yerleşim yerleri. 2) Cami, mektep, yayla, baltalık gibi orta malları bulunan toplu veya dağınık evlerde oturan insanlar, bağ, bahçe ve tarlaları ile birlikte bir köy teşkil ederler. 3) Bir yerden bir yere götürülebilen veya götürülemeyen mallara sahip olan ve iş bu kanun ile kendisine verilen işleri yapan başlı başına bir varlıktır. Köy Tüzel Kişiliğinin Organları; Köy Derneği, İhtiyar Meclisi ve Muhtardır. Muhtar yürütme organı, ihtiyar meclisi ve köy derneği ise karar ve istişare organlarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü