Eğitim Sitesi

Melograph (Melograf) Nedir? Melograph (Melograf) Hakkında Kısaca Bilgi

Melograph (Melograf) Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Melograph (Melograf):

Nota yazma makinesi. İlk defa Onsekizinci Yüzyılda M. von Creed ve J. F. Unger tarafından yapılmıştır. Tuşları piyano gibi olup bütün sesleri yazabilir. 1906'da Kromar, 1913'te Koppensteiner tarafından en iyi ve kullanışlı şekli yapılmıştır.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Küçük Yedili: Arasında beş perde (4 tam, 2 yarım) bulunan yedili aralığına Küçük Yedili denir. (Do Majör dizisinde Re-Do, Mi-Re, Sol-Fa, La-Sol ve Si-La seslerinin aralıkları Küçük Yedilidir.

    Ballade (Balad): Onikinci Yüzyılda Güney İtalya halkı tarafından söylenen kısa dans şarkısına verilen genel ad. Ondördüncü Yüzyılda İngiliz ve İskoç'ların söylediği ulusal şarkıların çoğunluğu baladtır. Onsekizinci Yüzyıl bütün dünya edebiyatında bir şiir çeşidi olarak moda olmuştur. Bununla birlikte Alman bestecilerinden Franz Schubert ve Karl Löwe birçok ve güzel baladlar bestelemişlerdir.

    Decrescendo: Sesi söndürerek ses gürlüğünü giderek hafifletme. Gitgide hafifleyerek ve ses yoğunluğunu düşürerek. Sesi gittikçe sönükleştirerek.

    Üçgen (Fr., İng. Triangle): Titreşimi sağlamak amacıyla üçgen biçiminde bükülmüş maden çubuktan yapılma, belirli bir nota yüksekliği vermeyen vurma çalgısı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü