Eğitim Sitesi

Melez gücü Nedir? Melez gücü Hakkında Kısaca Bilgi

Melez gücü Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Melez gücü:

Birbiriyle ilgisi olmayan soylardan gelen ve genetik bakımdan farklı olan fertlerin birleşmesi sonunda yavru meydana gelmesi ve bu yavruların yaşamak için atalarından daha iyi uyum göstermesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Spermatogonyum: Erkek üreme sistemindeki 2n kromozomlu sperm ana hücrelerine spermatogonyum (2n) denir. Sperm oluşumu bu hücrelerden sağlanır.

    Fototaksi: Işığa bir cevap olarak yapılan yönlenme hareketi.

    Mineral: Organizmanın genellikle çok az oranda ihtiyaç duyduğu basit inorganik maddelerdir. Çeşitli organik maddelere bağlı olarak bulunabilecekleri gibi tuzlar halinde de bulunabilirler. ✔ Vücuttaki metabolizma faaliyetlerinin normal bir şekilde devam edebilmesi için belirli oranda mineralin alınması gerekir. Bu şekilde düzenleyici olarak görev yapar. ✔ Boşaltım sırasında bir miktar mineral de dışarı atılır. Bu nedenle bir mineralin eksikliği organizmada bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olur. ✔ Kanın ozmotik basıncını ayarlar. ✔ Vitamin, hormon ve enzim gibi moleküllerin yapısına katılır.

    Villüs: İnce bağırsağın iç yüzeyinde bulunan ve sindirilmiş besinin emilmesini sağlayan, emme yüzeyini genişleten çok sayıda küçük uzantı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü