Eğitim Sitesi

Melas Nedir? Melas Hakkında Kısaca Bilgi

Melas Terimi Hakkında Bilgiler

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Melas:

Şeker kamışı ve pancar ezmesinden şeker alındıktan sonra kalan kısmı.

 

    Benzer Mutfak - Yemek Terimleri

    Fırınlama (Roasting): (Kahvecilikte) Kahve çekirdeklerinin özel fırınlarda kavrulması. Kavurma derecesine bağlı olarak kahve çekirdeğinin rengi koyu kahverengiye döner. Kavrulan kahvede eriyebilen yağ ve proteinler yüzeye çıkar, asitler başka asitlere dönüşür ve şekerler karamelize olur.

    Benmari: Bazı yiyeceklerin düşük sıcaklıklarda pişirilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Bu teknikte bir kap yarı yarıya kadar sıcak su ile doldurulur ve gerekiyorsa ağır ateş üzerine oturtularak suyun sıcaklığının sürekliliği sağlanır. Bu kabın içine tabanı ve kenarları sıcak su ile temas edecek ikinci bir kap oturtulur. Yiyecekler bu ikinci kabın içine konularak pişirilir. Benmari çoğunlukla yemeklerin, sosların vb. sıcak tutulması için ya da çikolata, tereyağı gibi aromatik ve hassas gıdaların eritilmesi için kullanılan bir ekipmandır.

    Makedon Doğram Usulü: Mirpua doğramanın küçük kesilmiş halidir. Ezilen ve süzülen çorbalarda kullanılan bir yötemdir. Jardin doğrama şeklinin iri halidir.

    Karamelizasyon: Kahve çekirdeğinde bulunan ve kıvamı ve tadı etkileyen karbonhidratların fırınlanma işlemi sırasındaki değişimi. Kahve çekirdeği koyulaştıkça, karamelizasyon artar ancak aşırı fırınlanırsa, yanık kokar.(Kahvecilik Terimi)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü