Eğitim Sitesi

Mayoz Nedir? Mayoz Hakkında Kısaca Bilgi

Mayoz Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mayoz:

1-Bir çeşit çekirdek bölünmesidir. Orijinal hücredeki kromozom sayısının yarısına, yani haploit sayıda kromozoma sahip yavru hücrelerle sonuçlanan genellikle ardışık iki hücre bölünmesi.

2-Döl değişimi görülen diploit canlılarda spor oluşumu ya da eşeyli üreyen diploit canlıların eşey organlarında üreme hücrelerinin oluşumu sırasında diploit kromozom sayısının yarıya indiği hücre bölünmesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Sikaslar: Tropik ve subtropik bölgelerde yaşayan odunlu, tohumlu bitki ordolarından biridir. Ya kısa yumru biçiminde toprak altı ya da dik silindirik toprak üstü gövdeye sahip bitkilerdir.

    Amitotik Bölünme: Hücrenin boğumlanarak ikiye bölünmesi, amitoz bölünme.

    Radyobiyoloji: Radyasonun canlılar üzerine nasıl etki ettiğini inceleyen bilim dalı.

    Mitokondri: Hücrede enerji üretiminden sorumlu olan (oksijenli solunumun gerçekleştiği) organel. - Bakteriler hariç bütün hücrelerde bulunur. - Oksijenli solunum ile besinleri yakarak enerji (ATP) üretir. - Çift zarlı yapıdadır. - İç zarın kıvrımlarına krista, mitokondri içindeki sıvı kısma matriks denir. - Kendine ait DNA ,RNA ve ribozoma sahiptir. - Hücre için gerekli olan enerji burada üretilir. - İhtiyaç durumunda kendini eşleyerek sayısını arttırır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü