Eğitim Sitesi

Maya Nedir? Maya Hakkında Kısaca Bilgi

Maya Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Maya:

Ekmek mayalanmasında kullanılan canlı yada ölü, tek hücreli mantar yada bakteriler.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Maya:

Ekmek mayalanmasında kullanılan canlı yada ölü, tek hücreli mantar yada bakteriler.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Maya:

Bazı türleri tek hücreli, bazı türleri çok hücreli, çekirdek yapılı mantarlar grubuna giren çok küçük canlı varlıklardır. Fermentasyon (mayalanma) işlemini gerçekleştiren canlılar.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Maya:

Ekmek yapımında kullanılan canlı yada ölü tek hücreli mantar yada bakteriler.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Hipotez: Kontrollü deneylerle denenebilen ve sonuca temel teşkil eden bir varsayımdır.

    Parazitizm (Parazitlik ) (+/-): Birlikte yaşayan iki canlıdan biri birliktelikten yararlanırken diğeri zarar görür. Yarar sağlayan canlıya parazit (asalak) zarar gören canlıya konak canlı denir. 1. Tek Hücreli Parazitler: Virüsler, sıtma mikrobu (Plazmodyum) gibi. 2. Hayvansal Parazitler: A) Dış Parazit : Bit, pire, kene gibi hareket organı ve sindirim enzimi olan parazitlerdir. B) İç Parazit: Tenya kıl kurdu gibi hareket organı, sindirim enzimi olmayan, sadece sindirilmiş besinleri (glikoz, a.a ) kullanabilen parazitlerdir. Bu nedenle konak canlının sindirim sisteminde yaşamını sürdürebilir. 3. Bitkisel Parazitler: A) Yarı Parazit: Özel emeçleri ile konak canlının odun borularından su ve mineral alarak fotosentez yapabilen bitkilerdir. Örnek: Ökse otu B) Tam Parazit: Emeçleri ile konak bitkinin soymuk borularından organik besin alan, renksiz, fotosentez yapamayan bitkilerdir. Örnek: Küsküt

    Adenin: 1. Adenin timin protein çiftinin bir azotlu bir bileşeni. 2. Enerji iletiminde önemi olan nükleik asit ve nükleotidlerin adenozin tri fosfat (ATP), adenozin di fosfat (ADP), adenilik asit (AMP) bileşeni. 3. Nükleik asitlerin yapılarında bulunan azotlu bir pürin bazıdır. Adeninin yapısına katıldığı bazı moleküller; ATP, ADP, AMP, NAD, NADP vb.

    Genetik Denge: Bir populasyonun ardışık kuşaklarında allellerin dağılımının seleksiyon ya da mutasyonla değiştirilmedikçe sabit kalması durumu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü