Eğitim Sitesi

Matbuat Nedir? Matbuat Hakkında Kısaca Bilgi

Matbuat Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Matbuat:

Basın.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Matbuat:

Basın. Basılı şeyler.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Dengeli Beslenme: Sağlık kurallarına uyarak doğru şekilde beslenme, bitkisel ve hayvansal godaları ölçülü şekilde tüketme.

    Gümrük: Bir ülkeye giren ya da ülkeden çıkan her türlü eşyadan alınan vergi, resim veya harçtır. Gümrük kavramı, bu işlemlerin yapıldığı yer içinde kullanılmaktadır.

    Laiklik: Devletin, dinler arasında ve dini görüşlerle dini olmayan görüşler arasında olumlu ya da olumsuz ayrımcılık yapmaması. Laiklik; din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, devlet kurumlarının ve kurallarının dini ilkelere değil, akla ve bilime dayandırılmasıdır. Laiklik ilkesinin kabul edilmesiyle devlet yönetimi akla ve bilime dayandırılmıştır. Türk toplumunun çağdaşlaşma yolu açılmıştır. Özellikleri: - Devlet yönetiminde din ve devlet işleri birbirinden ayrı tutulur. - Akla ve bilime önem verilir, yasalar din kurallarına dayandırılamaz. - Düşünce ve inanca saygı esastır. Herkesin inanç ve vicdan özgürlüğü vardır. - Devlet dini inançlarından dolayı kanun önünde ayrım gözetmez.

    Paylaşım: 1- Bir şeyin birden fazla kişi tarafından paylaşılması. 2- Bir bilgi, yazı veya görselin medya araçlarının herhangi biri ile paylaşılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü