Eğitim Sitesi

Masif Nedir? Masif Hakkında Kısaca Bilgi

Masif Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Masif:

1- Kütlesi, görünürdeki bütün hacmi kaplayan, kaplama veya doldurma olmayan, som. 2- Beton genişlik ve derinliğince aynı olan.

 

İnşaat Terimi Olarak Masif:

1. Kütle ya da külçe halinde olan, som. (Örneğin, masif ahşap.)

2. Yığma. (Örneğin, masif yapı.)

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Paneller / Kenetler: Tek kat panel: galvanizli sac, alüminyum, çinko, bakır ve kurşun gibi metaller ile çimento, bitüm, plastik esaslı malzemelerden yapılan trapez, sinüzoidal, şekilli ürünlerdir Isı yalıtımlı (sandviç) panel: iki ayrı katman arasına ısı yalıtımı konularak fabrikasyon olarak üretilen Kompozit sistem ürünleridir. Yerinde oluşturulan sandviç panel sistemleri: galvanizli sac, alüminyum, çinko, bakır ve kurşun gibi metaller ile çimento, bitüm, plastik esaslı malzemelerden yapılan trapez, sinüzoidal, şekilli arası ısı yalıtım katmanı konularak oluşturulan sistemlerdir. Yerinde oluşturulan kenet kaplama sistemleri: galvanizli sac, alüminyum, çinko, alaşımlı çinko, bakır ve kurşun gibi metalleri kenet sistemleri dolaylı tespitleme ile birleştiren; arada buhar dengeleyici/kesici, ısı yalıtım katmanları ve taşıyıcı katmanlar bulunan kaplama sistemlerdir.

    Sandık Odası: Genellikle penceresi olmayan, evdeki fazla eşyaların konulabileceği küçük oda.

    Rönesans: Avrupa'da orta çağdan sonra hümanizmin etkisiyle oluşan ve eski Yunan ve Roma sanatının klasik öğelerine dayanan sanat çığırı, uyanış çığırı.

    Fuga: Çimento esaslı, kullanıldığı yerin özelliğine göre kimyasal madde katkılı, geliştirilmiş su itici özelliğine sahip derz dolgu malzemesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü