Eğitim Sitesi

Maruni Nedir? Maruni Hakkında Kısaca Bilgi

Maruni Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Maruni:

IV. yüzyılda keşiş Aziz Maron'un oluşturduğu kiliseye bağlı olan bugün çoğunluğu Suriye ve Lübnan'da yaşayan Katolik-Süryani topluluğudur. Bunlar kutsal kitaplarını Arapça okurlar, Roma Kilisesi'ne bağlı oldukları halde, Ortodoks ayini yaparlar.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Urduca: Pakistanda konuşulan resmi dil.

    Tuğ: Paşalara verilen at kılından yapılmış sorguç. Bunların sayısı paşaların rütbesine göre değişirdi: Sancak beylerinin (mirlivaların) 1; beylerbeylerinin (mirîmiranların) 2; vezirlerin ve seraskerlerin 3; sadrazamın 5; padişahın 7 veya 9 tuğu olurdu. Şeyhülislâmın biri toplu öteki topsuz 2, kazaskerlerin 1, yeniçeri ağalarının 2 topsuz tuğları vardı.

    Kadim: Başlangıcı olmayan, eski, ezelî.

    Sıbyan Mektepleri: Osmanlı Devleti'nde eğitim sisteminin ilk basamağıdır. Genellikle camilerin çevresinde bulunurdu. Ders verenlere MUALLİM adı verilirdi. Karma eğitim yapılırdı. Belli bir süresi ve sınıfı yoktur. Daha çok gramer ve dil eğitimi yapılırdı. İslamiyet ile ilgili bilgiler verilirdi. Ayrıca okuma yazma ve Kur'an öğretilirdi. Osmanlı Devleti'nde ilköğretim ilk defa İstanbul'da II. Mahmut Dönemi'nde zorunlu hale getirildi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü