Eğitim Sitesi

Markers Window Nedir? Markers Window Hakkında Kısaca Bilgi

Markers Window Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Markers Window:

Performer programının en kullanışlı pencerelerinden biri de Markers Windowdur. Burada parça üzerinde sık dönüş yapılacak ya da defalarca dinlenip karşılaştırma yapılacaksa, üzeri belli ölçüde ya da yerlere etiket konulup listelenir. Liste yanında bulunan sürgülü işaret, önüne getirildiği yerden çalmaya devam eder.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    COM port: İletişim yuvası. Bilgisayarlarda dışarıdan modem gibi cihazların takıldığı yuvadır. uygun bir iletişim yolu sağlar.

    PROM: PROM adlı programlanabilen ROM'dan gelmektedir. PROM satın alındıktan sonra kullanıcı tarafından programlanabilir. Program kullanıcı tarafından bir kez yazıldıktan sonra, başka bir program yazılamaz. PROM içerisinde ince nikel krom teller bulunur, bu teller sigorta teli gibidir. PROM programlayıcısı hazırladığı doğruluk tablosuna göre ve tümleşik devrenin adres girişlerine uygun akım uygulayarak bu telleri yakar. Bu işlemi yapan hazır PROM programlayıcısı cihazları piyasada bulunmaktadır. PROM üreten fabrikalarda kullanıcının doğruluk tablosuna göre programlayabilmektedir.

    Blog: İnternet Günlüğü. Bir sunucunun internetteki adresi.

    Beta: 1. İnternet aleminde henüz geliştirilme aşamasında bulunan, tam gelişmemiş ama deneme amacıyla kullanıma sunulmuş yazılımlar için kullanılan bir deyim. 2. A 1/2 inçlik video kaset ölçüsü. VHS'ye uymamaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü