Eğitim Sitesi

Mapa Nedir? Mapa Hakkında Kısaca Bilgi

Mapa Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mapa:

Ucu halkalı cıvata.

 

Denizcilik Terimi Olarak Mapa:

Güvertelerin ve alabandaların gerekli yerlerine kaynatılmış biçimli civatalar, sabit halkalar.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Dişbudak: Zeytingillerden, beyaz, sert keresteli bir ağaç.

    Asma Tavan: Mevcut betonarme, çelik konstrüksiyon veya ahşap tavan iskeleti altında mekanik ve elektrik imalatlara montaj boşluğu sağlayan sisteme verilen ortak isim. Mevcut tavandan sarkıtılan metal çubuklara yatay profiller asılarak oluşturulan bu sistem alçıpan ya da dekoratif paneller ile sonlandırılır. Binalara yük getirmez. Kullanılan malzemenin cinsine göre yangına dayanımlılığı, hijyenik olması, neme dayanımlı olması, elektrik tesisatı ve sıhhi tertibatı gizlemesi, bunlardan kaynaklanan arızalara kolayca müdahale edilmesi gibi yararlarının yanında; mekanın yapısına uygun malzemenin seçilmesi bütünlüğü oluşturması açısından estetik özelliği vardır.

    Meşe: Gürgengillerden, kerestesi dayanıklı bir ağaç. Sert olduğundan iyi cila tutar.(akmeşe, karameşe, tüylümeşe, mantar meşesi, kızılmeşe)

    Feng Shui: Sözcük anlamı "rüzgar ve su"dur. Rüzgar ve su, doğayı etkileyen iki akıcı elementtir. Feng Shui, yerküreyle uyum içinde yaşama sanatı ve pratiği anlamına gelir. Böylesine bir uyumu sağlamak için de her ortam için değişik teknikler kullanılır. Feng shui inanışına göre yaşamak ve çalışmak için doğru yeri seçerseniz yaşamınız neşe ve bollukla dolar. Yerkürenin rüzgarları ve sularıyla uyum içinde yaşamak kendimize mutlu, olumlu yaşamlar yaratmak anlamına gelir. Feng shui'nin bin yıllar öncesine dayanan bir tarihi vardır. Genel olarak yalnızca Doğu'da uygulanmış, Batı'da batıl inanç muamelesi görmüştür. 20. yüzyılda dünyada yayılmıştır ve şu anda tarihinde en popüler olduğu dönemi yaşamaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü