Eğitim Sitesi

Mantar Nedir? Mantar Hakkında Kısaca Bilgi

Mantar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mantar:

Mikroskopik yada makroskopik olan parazit, saprfit yada simbiyoz olarak yaşayan, klorofilsiz, zehirli yada zehirsiz olan canlı yapı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Mantar:

Mikroskopik yada makroskopik olan parazit, saprfit yada simbiyoz olarak yaşayan, klorofilsiz, zehirli yada zehirsiz olan canlı yapı.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Mantar:

Bir ya da çok hücreli türleri bulunan, fotosentez yapamayan, başka canlıların atıkları üzerinde beslenen ya da hastalık yapan organizmaların genel adı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Diploit Partenogenez: Bu tip partenogenezde, - Yumurta ana hücresi mayoz bölünme geçirmez. - Yumurtanın kromozom sayısı diploittir. - Diploit kromozomlu yumurtanın mitoz bölünmelerle gelişmesi dişi bireylerin oluşmasını sağlar. - Erkek bireyler normal yumurtanın döllenmesi ile oluşur ve diploit kromozomludur. - Bu tip partenogenez su pirelerinde gözlenir.

    Morfolojik: Morfolojik, bir nesnenin biçimiyle ilgili özelliklerinin değerlendirilmesini anlatır. Bu, dış görünüş ile ilgili olabileceği gibi, o nesnenin belli koşullar altındaki (ışık mikroskobu gibi) görünümünü de belirtebilir. Bitki ve hayvanların sınıflandırılmasında, pek çok hastalığın tanımlanmasında morfolojik inceleme vazgeçilmez bir yöntemdir.

    Biyoçeşitlilik: Hayvanlar, bitkiler ve mikroorganizmalar, onların sahip olduğu genleri ve canlı organizmaların içinde yaşadığı ekosisteme biyoçeşitlilik denir. Biyolojik çeşitliliğin ekosistem, tür ve gen çeşitliliği olmak üzere üç temel bileşeni bulunmaktadır.

    Epidermis: 1. Bitkilerde kök, gövde ve yaprakların dış epitel örtüsü. 2. Hayvanların vücudunu kaplayan derinin üst tabakası, üst deri. 2. Epitel dokunun, en üst tabakası (genellikle vücudun en dış yüzeyini örten doku tabakası), üst deri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü