Eğitim Sitesi

Mandibula Nedir? Mandibula Hakkında Kısaca Bilgi

Mandibula Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Mandibula:

Başın iki yanında yer alan çene kısmı.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Mandibula:

Alt çene kemiği.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Mandibula:

Alt çene kemiğini oluşturan, yüzdeki en uzun ve tek hareket ettirilebilen kemiktir.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Trake akarı: Acarapis woodi Akariyoz hastalığının etmeni olan ve solunum borularında çoğalıp kan emerek yaşayan parazit akar.

    Varroa: Varroa akarı, bal arılarının bedenleri dışında yaşayan bir parazittir. Varroa hem ergin arılar, hem de gelişmekte olan yavruların kanını (hemolenfini) emdiğinden üzerlerinde beslendikleri arıları zayıflatarak arıların yaşam sürelerini kısaltırlar. Arıların bağışıklık sistemini bastırarak virüs ve enfeksiyonların yayılmasına sebep olurlar. Bunun sonucunda arılar üzerinde asimetrik kanatlar, çarpık bacaklar ve kısalmış karın (abdomen) gibi etkiler görülür. Düşük seviyelerdeki Varroa istilalarında bile ergin arılar zayıflar ve ömürleri kısalır (%50'ye kadar), yavrular ise gelişimlerini tamamlayamazlar. (Varroa jacobsoni, Varroa destructor, Arı akarı)

    İnkübatör: Bkz. Kuluçka makinası

    Tulumsu yavru (Torba) çürüklüğü: Arıların yavru gıda bezlerinde yerleşip gelişen, larvaların deri değiştirme düzenini bozarak tulumsu bir görünüm alıp pupa dönemine geçişte ölmesi şeklinde seyreden, marator aitatulas virüsünün sebep olduğu hastalık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü